به گزارش راهبرد معاصر؛ در زیر طرز تهیه مربای توت فرنگی و نکاتی برای تهیه آن را در اختیارتان قرار می دهیم.
مواد لازم برای تهیه ی مربا توت فرنگی:
توت فرنگی 1/5 کیلو
شکر 1/250 کیلو
آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربا توت فرنگی:
ابتدا توت فرنگی ها را داخل ظرف بزرگی پر از آب بریزید تا اگر شنی به آن ها چسبیده باشد به ته ظرف ته نشین شوند. سپس توت فرنگی ها را از روی آب بگیرید و داخل سبد بریزید و دوباره با آب بشویید. برگ سر توت فرنگی ها را بگیرید.
توت فرنگی های ریز به صورت کامل تهیه کنید اما توت فرنگی های درشت را به 2 قسمت تقسیم کنید. بهتر است از توت فرنگی های یک اندازه مربا را تهیه کنید زیرا اگر به صورت کامل و نصف را با هم مخلوط کنید ظاهر زشتی پیدا می کند. سپس مقداری از توت فرنگی ها را داخل قابلمه لعابی بریزید و یک لایه شکر روی آن بریزید و باز لایه ای توت فرنگی و لایه ای شکر بریزید این کار را تکرار کنید تا شکر و توت فرنگی ها تمام شوند بعد در ظرف را بگذارید و مدت یک شبانه روز در یخچال قرار بدهید تا آب بیندازد.
اگر آب ننداخته بود می توانید یک استکان کوچک آب به آن اضافه کنید اگر آب انداخته بود لازم نیست آب اضافه کنید.
مربا را روی حرارت ملایم بگذارید و حواستان به آن باشد تا سر نرود زیرا زود سر می رود. بعد از اینکه چند جوش زد مربا کف می کند، کف روی مربا را بگیرید و هم بزنید. آخرای پخت 2 قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید و هم بزنید و صبر کنید تا مربا قوام بیاید.
زمان پخت مربا نیم ساعت زمان می برد زیرا اگر بیشتر بجوشد مربا تیره می شود و توت فرنگی ها له می شوند.
برای اینکه متوجه شوید مربا قوام آمده مقداری از آب آن را داخل بشقابی بریزید اگر سرد شد و سفت بود و به راحتی تکان نخورد مربا قوام آمد.
در قابلمه را نگذارید زیرا عرق می کند. بعد از سرد شدن مربا را داخل شیشه ای تمیز و خشک بریزید.
نکاتی برای تهیه ی مربا توت فرنگی:
• برای پختن مربای توت فرنگی از قابلمه لعابی در ابعاد و اندازه مناسب استفاده کنید.
• مهمترین نکته در پخت مربا، قوام آمدن شربت آن است که باید به آن دقت کنید.
• از توت فرنگی های سفت، ریز و بدون لک برای تهیه مربا استفاده کنید تا هنگام پخت مربا توت ها له نشوند و ظاهرخود را از دست ندهند.
• توت فرنگی های درشت را برای تهیه مربا خرد کنید. تا هم زمان پخت مربا کوتاه تر شود و هم رنگ مربا در اثر جوشیدن زیاد تیره نشود.
• درب قابلمه ی مربا را از اول تا آخر پخت نبندید تا رنگ مربا تغییر نکند.
• حتما کف مربا را هنگام پخت بگیرید، تا مربای شما خوش رنگ شود.
• می توانید از دارچین ،هل، وانیل و زعفران برای خوش عطر شدن مربا استفاده کنید. هرچند طعم توت فرنگی به تنهایی عطر مربا را منحصر به فرد می کند.
• اگر مربا را شیرین تر دوست دارید شکر و توت فرنگی را به یک اندازه استفاده کنید.
• برای طرز تهیه مربای توت فرنگی مجلسی، می توانید از مغز گردو در آن استفاده کنید.